Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika sa hitnom medicinskom pomoći, kućnim lečenjem i zdravstvenim negom


Načelnik: Dr Horvat A. Erika
Odeljenje:

  • Odeljenje za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika
    • Odsek za kućno lečenje i zdravstvenu negu
  • Odeljenje za hitnu medicinsku pomoć

Odeljenje za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika

Odeljenje za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika promoviše zdravlje i posebno je odgovorna za zdravlje zajednice.

Primarnu zdravstvenu zaštitu u Odeljenju za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika, građani ostvaruju preko izabranog lekara koji radi u timu sa medicinskom sestrom ili tehničarem.

Pacijentima je omogućeno telefonsko zakazivanje pregleda, kontrola i poseta radi produženja terapije za hronična oboljenja, konsultacije sa svojim izabranim lekarom i sestrom. Na taj način postiže se brži, bolji i efikasniji rad fokusiran na ličnost, sa ciljem da se poboljša zdravstveno stanje stanovništva, razvije aktivan pristup ka pojedincu i poveća zadovoljstvo korisnika.

Odeljenje za hitnu medicinsku pomoć

2006. godine je osnovana hitna medicinska pomoć, jedan deo zgrade u Adi je izgrađen toj nameni. Odeljenje se bavi ukazivanjem hitne medicinske pomoći u ambulanti i na terenu.

Svoje usluge Odeljenje za hitnu medicinsku pomoć pruža u vremenu od 00-24 časa svakodnevno, 365 dana u godini, pokrivajući svojom delatnošću celu teritoriju opštine Ada.

Danas je u službi zaposleno 3 lekara, 5 medicinska tehničara i sestara i 5 vozača.

Kontakt telefoni: 94 ili 024 851-272 (lokal: 138)

kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za predan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat