Svetski dan higijene ruku u zdravstvenim ustanovama

05.05.2014. Ada

Organizujući Nacionalni program higijene ruku u zdravstvenim ustanovama pod nazivom „Čiste ruke – bezbedne ruke“, Srbija je 2008. god. postala član Alijanse za bezbednost pacijenata Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i svake godine obeležava 5. maj, Svetski dan higijene ruku u zdravstvenim ustanovama pod nazivom „Sačuvajte živote – operite svoje ruke“. U želji da se prevencija bolesti prljavih ruku u Domu zdravlja Ada kontinuirano sprovodi, menadžment obezbeđuje zdravstvene edukacije zaposlenih, kao i sredstva na ime nabavke odgovarajućih aparata za održavanje higijene ruku. Jedna od osnovnih mera prevencije kućnih-bolničkih infekcija je higijena ruku u zdravstvenoj ustanovi koja ne zahteva mnogo sredstava a značajno utiče na kvalitet pruženih zdravstvenih usluga i smanjenje broja neželjenih događaja.


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

vodic