Medjunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama

26. juna - Ada

Medjunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama, obeležava se 26. juna, a ovogodišnji moto je „Zavisnost od droga se može sprečiti i lečiti“.

Cilj naše ustanove je da se motiviše čitava zajednica za učešće u aktivnostima koje mogu da doprinesu smanjenju zloupotrebe droga. Posebno značajna ciljna grupa su mladi, koje treba motivisati za zdrave stilove života. Povodom toga i ove godine spovodimo zdravstveno vaspitne aktivnosti. Kroz predavanja i individualni zdravstveno vaspitni rad promovišemo zdrave stilove života.

Posledice korišćenja narkotika su fatalne i uništavaju podjednako psihu i telo. Psiha - Mlada osoba koja koristi drogu više ne rešava važne stvari u životu, ne zaljubljuje se, ne razmišlja o karijeri, ne sazreva emotivno i psihološki, već živi u nekom nerealnom svetu. Telo - Sintetičke droge deluju razorno na centralni nervni sistem, pa tako kod mlade osobe od 17 godina može da dođe do demencije kao kod 70-godišnjaka! Česti su i psihijatrijski problemi kao što su depresija i paranoja.


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

vodic