Конференција за медије

26.03.2015. - Ада

"Овом приликом желим да поделим са Вама радосне вести које су апсолутно свеже, пре неки дан смо добили дозволу Министарства Здравља да примимо 3 лекара опште медицине и 1 вишег рентген техничара. Стим ћемо успети да разрешимо вишемесечну проблематику коју сте ви видели и осећали у нашој установи, смањићемо време чекања у ординацијама и завршићемо са тешким прековременим радом који су колеге радили у претходном периоду. Ја Вам се захваљуљем на разумевању које сте претходних неколико месеци показали према нама, захваљуљем се свим колегама који су издржали тај терет и сачекали да изађемо на прави колосек. То нам је уштеда и у финансијском погледу.Нажалост, на наш захтев да добијемо сагласност за запошљавање правника нисмо добили дозволу, али ту проблематику ћемо решити заједно са локалном самоуправом." - саопштио је Др Балог Андраш - директор Дома здравља.

"Морам да истакнем да је сарадња са локалном самоуправом на изразито високом нивоу. Разумеју наше потешкоће. Покушавамо заједно да разрешимо све проблеме које нам живот доноси. Овим путем се захваљујем градоначелнику и савету општине који показају максимално разумевање за наш труд и рад."

"Оно што је друго позитивно у раду Дома здравља то је да пензионери имају могућности да на терет локалне самоуправе користе могућност обављања специјалистичких прегледа код одређених специјалиста (нпр: код пулмолога и физијатра). Од ове године уговором са Општином уз суделовање удружења пензионера проширили смо листу излазећих специјалиста са урологом и дерматологом. Тако да од фебруара поред пулмолога и физијатра долази нам уролог 2 пута недељно и дерматолог 2 пута недељно. Ту погодност не уживају сви пензионери, него само пензионери који имају мању месечну пензиују од 30.000 динара. Ове услуге нису само предвиђене за пензионере него за све наше грађане."

"Оно што сматрамо да иде у корист пацијената је то да већ од касне јесени имамо могућности да за лабораторијске анализе у приватној лабораторији узорковање материјала се врши код нас у Дому здравља, овде се плати услуга лабораторије, ми организујемо транспорт материјала до приватне лабораторије, враћамо резултате, и ми уручујемо резултате пацијентима. То су само оне лабораторијске услуге које се не раде ни на нивоу нашег Дома здравља, нити на нивоу болнице, а потребне су због прецизније и брже дијагностике. Стим сматрамо да становништво може да уштеди и на времену и на путним трошковима." - закључио је директор.


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat