Unapređenje javnog zdravlja na lokalnom nivou

28.06.2011. Ada

U okviru Projekta „Podrška lokalnim samoupravama u decentralizaciji društvenih delatnosti“ održana je obuka pod naslovom - Unapređenje javnog zdravlja na lokalnom nivou – u Adi.

Na obuci su bili prisutni predstavnici šest opština, koji su učesnici u Projektu: Kanjiža, Bačka Topola, Sečanj, Subotica, Sombor, Ada i Temerin, kao posmatrač.

Edukacija je posvećena razvoju znanja neophodnih u procesu unapređenja javnog zdravlja na lokalnom nivou, decentralizacije u oblasti sistema zdravstvene zaštite i naročito razvoja veština u proceni zdravstvenog stanja i zdravstvenih usluga na lokalnom nivou. Polaznici su osposobljeni za kritičku primenu minimalnog skupa indikatora u proceni, praćenju i evaluaciji multidisciplinarnih javnozdravstvenih aktivnosti za svoju teritoriju. Pored osnovnih elemenata neophodnih za analizu situacije u oblasti javnog zdravlja, razmotrene su i faze razvoja lokalnih strategija javnog zdravlja. Primeri u diskusijama su usmereni na decu predškolskog uzrasta.

Kao primer dobre prakse, direktorka Doma zdravlja Ada je održala prezentaciju o međusobnoj saradnji Doma zdravlja Ada i Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ iz Ade.


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat