Konferencija za štampu

29.06.2011. Ada

Povodom predstavljanja nove usluge za građane opštine Ada koju pruža pravni savetnik za prava pacijenata na nivou lokalne samouprave, u sredu, 29. juna 2011. godine, u 11.00. časova, održana je konferencija za novinare u zgradi Skupštine opštine Ada, (svečana sala, I sprat), Trg oslobođenja 1, Ada.

Na konferenciji su govorili:
- Gospodin Tibor Vilagoš, zamenik predsednika, Opština Ada
- Dr Tatjana Bajić, rukovodilac projekta „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“ - DILS, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije
- Dr Elvira Tot Barna, direktor, Dom zdravlja Ada
- Branislava Komluški, dipl. pravnik - RZZO Kikinda
- Danijela Šević, direktor Ispostave Ada Filijale RZZO Kikinda

U skladu sa preuzimanjem nadležnosti lokalnih samouprava nad domovima zdravlja i strateškim ciljevima za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite, kao i ostvarivanje prava pacijenata, Ministarstvo zdravlja je u okviru projekta „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“- DILS, koji se finansira iz kredita Svetske banke, u saradnji sa 9 gradova i opština (Ada, Bela Palanka, Valjevo, Vlasotince, Plandište, Ivanjica, Kladovo, Ruma, Zaječar) i Stalnom konferencijom gradova i opština, pokrenulo pilot projekat „Zaštita prava pacijenata na nivou lokalne samouprave“.

Pravni savetnik u gradskoj upravi:
- informiše građane o obimu i vrsti prava pacijenata iz oblasti zdravstvene zaštite i zdravstvenog osiguranja
- pruža savete iz oblasti zdravstvene zaštite i zdravstvenog osiguranja i konkretnu pravnu pomoć u cilju uspešnije realizacije pacijentovih prava
- informiše građane o postojanju i radu udruženja pacijenata
- evidentira i razmatra svaki zahtev ili primedbu građana

Ministarstvo zdravlja od 2002. godine sprovodi niz aktivnosti na unapređenju sistema zaštite pacijentovih prava kroz donošenje zakona i podzakonskih akata, uvođenje zaštitnika pacijentovih prava u svim zdravstvenim ustanovama, promociju prava pacijenata na nacionalnim i međunarodnim skupovima, sprovođenje kampanja za informisanje pacijenata, saradnju sa udruženjima pacijenata, itd.


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat