Međunarodni dan prevencije zlostavljanja i zanemarivanja dece

19.11.2012. Ada

Termini zlostavljanje i zanemarivanje koriste se za opisivanje raznovrsnih oblika nasilja nad decom. Smatra se da zlostavljanje predstavlja aktivni čin, dok je zanemarivanje propust u pružanju adekvatne nege detetu.

Dom zdravlja Ada voleo bi da skrene pažnju na međunarodom danu na ovaj veliki problem, zato što se i mi bavimo ne samo zdravstvenom, nego i drugim oblicima zaštite dece. Zdravstveni radnici, pedijatri i njihove sestre su se obukli u narandžaste majice, koje smo dobili od NO Duga sa nadpisom na njima: „za detinjstvo bez nasilja“, a ordinacije su okitili narandžastim balonima sa istim natpisom na njima. Roditeljima su delili brošure na temu zlostavljanja i zanemarivanja dece.


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat