Uloga primarnog zdravstva u razvoju donorskog i transplatacionog programa

04.12.2012. Novi Sad

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju u saradnji sa Kliničkim centrom Vojvodine i Upravom za biomedicinu Ministarstva zdravlja Republike Srbije organizovao je sastanak sa predstavnicima Domova zdravlja - direktorima, lekarima i glavnim sestrama, koji je bio posvećen ulozi primarne zdravstvene zaštite u razvoju transplatacionog i donorskog programa na teritoriji Vojvodine.

Klinički centar Vojvodine pokrenuo je projekat promocije transplantaciju i donaciju organa "Šansa za novi život". Cilj je bolja informisanost javnosti i građana kako bi se demistifikovale zablude i otklonile nejasnoće u vezi sa transplantacijom i donacijom organa, odnosno presađivanjem organa i tkiva. Naime, broj onih kojima je neophodan novi organ svakodnevno se povećava i zbog toga je neophodno da ta akcija u našoj zemlji bude što masovnija. Uloga izabranih lekara u tome je veoma značajna.Na sastanku iz Doma zdravlja Ada su prisustvovali direktorka Dr Tot Barna Elvira i glavna sestra, Strahinić Snežana.


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat