„Mali, a zdravo se hrani”

25.02.2011. Ada

Menadžment Doma zdravlja Ada je upoznao lokalne aktere i medije sa projektom: „Mali, a zdravo se hrani”na koji je dobio finansijska sredstva od Ministrastva zdravlja u okviru projekta DILS u iznosu od 10.000 evra. Cilj projekta je usvajanje zdravih stilova života i pravilne ishrane od strane dece i njihovih roditelja u osnovnim školama u opštini Ada i promocija zdravih stilova života i pravilne ishrane uz primenu vodiča.

Aktivnosti će biti sledeće:

  • Formiranje otvorenih javnih predavanja za decu, roditelje i sve zainteresovane u opštini Ada sa edukatorima koji će promovisati značaj ishrane, fizičke aktivnosti na jedan zabavan način van jednog dugogodišnjeg školskog stereotipa.
  • Štampanje vodiča koja će biti pomoć deci i roditeljima o daljih koracima u sprečavanju pojave gojaznosti, kardiovaskularnih oboljenja.
  • Akcije koje će favorizovati različite fizičke aktivnosti: grupne šetnje sa decom i roditeljima, aerobne vežbe uz muziku i igru, vežbe relaksacije i opuštanja u okviru škola.

kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat