Program „Čigota“

15.07.2013. Ada

Stručnjaci iz Zlatibora, Specijalne bolnice „Čigota“ održali promociju projekta „Prevencija gojaznosti kod dece i adolescenata u Srbiji u velikoj sali SO Ada u saradnji sa NVO Duga. Cilj projekta je promovisanje zdravog života i skidanje suvišnih kilograma kod tinejdžera. Program pomaže mladima da se na sistemski način reše problema gojaznosti, zdravstvenih rizika i estetskih problema, koji su posledica modernog načina života i loših navika, poput brze hrane,neredovnih obroka, premalo kretanja i fizičkih aktivnosti. Pomoću Pedijatrijske službe doma zdravlja 20-25 dece može u 4 turnusa da dospe na Zlatibor i da učestvuje u projektu, prva grupa kreće sredinom avgusta. Program je besplatan, finansiran od strane RFZO. Deca uzrasta od 12 do 18 godina, a imaju problema sa telesnom težinom, mogu da se jave kontinuirano pedijatrima i u Adi i u Molu.


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat