Transplantacija i donorstvo

16.07.2013. Ada

Direktorka doma zdravlja je održala prezentaciju zdravstvenim radnicima u prisustvu lokalnih kablovskih televizija o mogućnosti potpisivanja i preuzimanja donorskih kartica i o ulozi doma zdravlja u tome. U dom zdravlja su stigle donorske kartice i prijavni listovi, koje treba popunjavati ukoliko neko želi da bude donor. U Vojvodini od pre pet godina intenzivno razvijaju donorski program, međutim nažalost jako malo ima donora, a mnogo pacijenata čeka na organe – jertu, bubrege, srce, pankreas. Svako može biti donor, ako razmišlja na način da tako može pomoći drugim ljudima, kojima je ta pomoć jedina nada za život.Nikad se ne zna, možda će jednom baš donor biti primalac organa! Zdravstveni i nezdravastveni radnici doma zdravlja su pokazajući primer drugima, potpisali i preuzeli donorske kartice. Stanovnici mogu dobiti karticu od svojih izabranih lekara, takođe i na Motosusretu ovih dana imaju mogućnost za potpisivanje kartica!


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat