Zavod za javno zdravlje Kikinda - proslava

01.10.2013. Kikinda

Vlada Republike Srbije 01.10.1993. godine osnovala je Zavod za zaštitu zdravlja u Kikindi koji od tada samostalno deluje i uskladuje se sa svim promenama zakonskog uredenja ove oblasti. Zavod kao visokospecijalizovana ustanova svojim delovanjem pokriva teritoriju Severno-banatskog okruga, odnosno opštine: Kikinda, Senta, Kanjiža, Coka, Novi Kneževac i Ada kojima pripada 50 naseljenih mesta.

Na svečanom obeležavanju dvadesetogodišnjice rada Zavoda su iz Doma zdravlja Ada su učestvovali direktorka dr Tot Barna Elvira i pomoćnik direktora mr Laslo Zoltan. Prisutne je pozdravila direktorica zavoda dr Dragana Agostini, a posle je bila predstavljena monografija „20 godina Zavoda za javno zdravlje Kikinda –zdrav život, čist pogled, dah i korak” autorke Biserke Ilijašev, kao i publikacija „Zdravstveno stanje stanovništva i stanje životne sredine Severnobanatskog okruga 2006-2010. godine” koju su prezentovali dr Vesna Blašković, dr Tatjana Karać i dr Sanja Brusin-Beloš.


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat