Sentinel nadzor

03.10.2013. Ada

Sentinel nadzor je unapređenje nadyora nad oboljenjima sličnim gripu i akutnim respiratornim infekcijama. Cilj je prikupljanje informacija o aktivnostima gripa u Srbiji, raymena informacija sa SZO, jačanje epidemiološkog nadzora i doprinos godišnjem utvrđivanju sadržaju vakcine protiv sezonskog gripa u svetu. Koordinaciju nadzora, objedivanje podataka sprovodi Institut za javno zdravlje Srbije, u Vojvodini Institut za javno zdravlje Vojvodine. Dom zdravlja Ada je potpisao ugovor sa Institutom i učestvuje u programu sa dva sentinel lekara – jedan je iz Službe opšte medicine i jedan iz Službe za zdravstvenu zaštitu dece. Sentinel lekari su dužni da dostavljaju nedeljne izveštaje o kretanju oboljenja sličnih gripu i akutnim respiratornim infekcijama Institutu po uzrasnim grupama stanovništva.

Oboljenje slično gripu je ono kod kojeg postoji iznenada pojava febrilnosti (iznad 38 C) , praćena bolovima u mišićima i zglobovima, suvim kašljem i simptomima od strane gornjih respiratornih puteva.


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat