Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu


Načelnik: Dr Kasaš L. Marta

Služba stomatološke zdravstvene zaštite je organizaciona jedinica Doma zdravlja Ada, koja prati i proučava zdravstveno stanje i oboljenja usta i zuba građana opštine Ada.

U okviru svoje delatnosti, služba sprovodi preventivne i interceptivne mere u cilju sprečavanja nastajanja oboljenja bolesti usta i zuba. Ovim su naročito obuhvaćene trudnice i deca predškolskog i školskog uzrasta, do navršenih 18 godina života. Primena zdravstvenog vaspitanja, preventivnih i interceptivnih mera, kontroliše se obaveznim sistematskim pregledima u I, III, V, VII razredu, kao i kontrolnim stomatološkim pregledima u II, IV, VI, VIII razredu.

Služba stomatološke zaštite pruža stomatološke kao i specijalističke stomatološke usluge odraslima u smislu otkrivanja, prevencije i lečenja bolesti usta i zuba.

Kontakt telefon: 024 851-272 ili 862-022

kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za predan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat