Mali, a zdravo se hrani

20-30.05.2011. Ada

Od grantova koji su dodeljeni domovima zdravlja za projekte povećanja dostupnosti zdravstvene zaštite osetljivim populacionom grupama finansiraju se iz kredita Svetske banke, u okviru projekta Ministarstva zdravlja Republike Srbije "Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou" – DILS, Dom zdravlja je dobio 10.000 eura za projekat "Mali, a zdravo se hrani".

U okviru projekta, koji se odvija u 2011-oj godini, održavaju se različite aktivnosti, kao anketiranje roditelja o ishrani dece, predavanja, radionice o pravilnoj ishrani, fizičke aktivnosti itd.

U periodu od 20. do 30. maja 2011. godine podeljena su deci u svim osnovnim školama u opštini vodiči sa naslovom „Mali, a zdravo se hrani“ sa svim potrebnim informacijama o namirnicama, o piramidi ishrane i o pravilnoj ishrani. Vodiči će biti pomoć deci i roditeljima o daljim koracima u sprečavanju pojave gojaznosti i kardiovaskularnih oboljenja.

Preuzmi anketu na srpskom jeziku...


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za predan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat