Nacionalna nedelja dojenja

03-09.10.2011. Ada

Svaka 40. nedelja u godini je, po kalendaru Javnog zdravlja, Nacionalna nedelja dojenja. U okviru ove nedelje zdravstvene organizacije sprovode akcije koje promovišu dojenje i naglašavaju medicinski i psihološki aspect ovog prirodnog procesa. Majčino mleko je optimalno i količinom i kvalitetom. Preporučuje se da bebe počnu da sisaju u prvom satu po rođenju i da majčino mleko bude njihova jedina hrana u prvih šest meseci života.

Slogan ovogodišnje nacionalne nedelje dojenja je bio: „Majčino mleko – najbolja hrana”. Na ovu temu u predškolskoj ustanovi i u osnovnoj školi u saradnji sa timom izabranog lekara, dr Tatjanom Aleksić Malčić i sestrom Gordoš Izabela održali likovno takmičenje. Najbolji radovi su nagrađeni.


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat