Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

03.12.2012. Ada

Ujedinjene nacije su 1992. godine 3. decembar proglasile Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, sa ciljem promovisanja prava osoba s invaliditetom i dobrobiti koje društvo može imati od integracije ove populacije u sve oblasti političkog, socijalnog, ekonomskog i kulturnog života zajednice.

Taj dan je povod da se skrene pažnja na probleme s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju, a koji nisu odgovarajuće prepoznati i rešeni.

U Srbiji, prema nezvaničnim procenama, živi oko 800.000 invalida o čijim potrebama i položaju država i društvo još ne vode dovoljno računa.

Mi, kao zdravstvena ustanova se bavimo problemima osoba sa invaliditetom, kroz promociju, edukaciju i primenu zakonskih odredbi svakodnevno i radimo na uključivanju osoba sa invaliditetom u svakodnevni život.


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat