Dan srca

15.09.2015. - Ada

Dom zdravlja Ada je povodom svetskog dana srca, a u saradnji sa predškolskom ustanovom "Čika Jova Zmaj" organizovao akciju preventivnih aktivnosti, na platou ispred pijace u Adi. Građani su se u velikom broju priključili akciji, te je kod oko 200 osoba izvršeno merenje krvnog pritiska i šećera u krvi.

Svetski dan srca ove godine obeležava se pod sloganom "Krenite putem zdravog srca" sa ciljem da se naglasi značaj zdravih stilova života, kao i značaj prevencije faktora rizika.

Zabluda je, kako se navodi, da od bolesti srca i krvnih sudova obolevaju samo starije osobe, osobe muškog pola i bogati, jer bolesti srca i krvnih sudova pogađaju žene kao i muškarce, a riziku su izložena i deca.

Pušenje, nepravilna ishrana i nedovoljno fizičke aktivnosti najznačajniji su faktori rizika za pojavu ove bolesti.


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat