Obeležavanje svteskog dana protiv side

28.-30.11.2012. Ada

Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS i ove godine se obeležava 01. decembra, kako u svetu tako i u našoj zemlji, pod sloganom: „Doći do nule: nula novih HIV infekcija, nula diskriminacije i nula smrtnih slučajeva od AIDS“.

"Za HIV danas kažemo da je hronična infektivna bolest sa kojom se živi. Definicija koja stoji u zakonu da je to smrtonosna bolest će se verovatno uskoro menjati. Upravo je stručna komisija ustanovila da desetak odsto pacijenata ne prima adekvatnu terapiju i to jeste jedan od zadataka i Ministarstva zdravlja da se ti lekovi nađu što pre na listi", kaže ministarka.

Dom zdravlja Ada je ovaj dan obeležila tako da su lekari doma zdravlja u radio emisijama i na srpskom i na mađarskom jeziku pričali o oboljenju, prenošenja infekcije, prevenciji, lečenju itd. Takodje su patronažne sestre i psiholog doma zdravlja održali interaktivna predavanja deci u osmim razredima osnovne škole i u srednjoj školi, gde su delili plakate i brošure o ovom oboljenju.


kvalitet

02.07.2021. godine Predsednik Opštine Ada je dodelio zahvalnicu Domu zdravlja Ada za vredan, savestan i primeran rad tokom epidemije koronavirusa.


Izaberite lekara

Poštovani sugrađani,
Ukoliko se do sad niste opredelili za svog izabranog lekara, podsećamo Vas da svakog radnog dana od 7-19h u našem Domu zdravlja možete za sebe ili svoje mališane izabrati:

Kako izabrati lekara?
Lista izabranih lekara


Akreditovan Dom zdravlja Ada

kvalitet

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelio je u junu 2015. godine Domu zdravlja Ada SERTIFIKAT O AKREDITACIJI na period od SEDAM godina od juna 2015. do juna 2022. godine.


Prevencija

Prevencija bolesti predstavlja sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, kako bi se rano otkrila hronična oboljenja i na vreme primenila odgovarajuća terapija.
Kada se bolest uoči na vreme, ponekada je dovoljno samo da se promene štetne životne navike, da bi se sprečio njen dalji razvoj, mogućnost primene terapije je veća, šanse za ozdravljenje su veće. Dalje...


Ciljani pregledi

Ciljani pregled na:


Pacijenti


Linkovi

pecat